Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayasız ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 çay bardağı su 2;
- 1 çay bardağı süt 2;
- 1,5 çay kaşığı tuz 2;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 2,5 – 3 su bardağı un 2.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Yoğurma kabına 2,5 su bardağı un koyun 2.
- Üzerine su, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu ilave edin 2.
- Hamuru yavaş yavaş yoğurun 2.
- Daha sonra kalan yarım su bardağı unu ilave edin ve hamuru toparlayın 2.
- Ele hafif yapışacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edin 2.
- Hamuru çok uzun süre yoğurmamaya özen gösterin, malzemelerin karışıp toparlanması yeterli olacaktır 2.
- Hazır olan ekmek hamurunu yağlanmış ve unlanmış 18 cm çapında yuvarlak bir kalıba aktarın 2.
- Spatula yardımıyla hamuru kalıba yayın 2.
- Üzerine susam ve çörek otu serpin 2.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında, üzeri güzelce renk alıp kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin 2.
Püf noktaları:
- Ekmek hamurunu sert tutmamak için unu kontrollü şekilde ilave edin 2.
- Hamuru uzun süre yoğurmayın, malzemelerin karışıp toparlanması yeterli olacaktır 2.
- Pişireceğiniz kalıbı önceden yağlayıp unlamak, piştikten sonra ekmeği çıkarmada kolaylık sağlayacaktır 2.
- Fırının pişirme hızı ve kuvveti değişkenlik gösterdiği için pişirme aşamasında kontrollü olun 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: