• Buradasın

    Mayanali anasonlu kahke nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mayanalı (Anasonlu) Kahke yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı zeytinyağı 14;
    • 1 su bardağı toz şeker 14;
    • Yeteri kadar kabartma tozu 14;
    • 2 çorba kaşığı dövülmüş anason (mayana) 14;
    • 1 çay kaşığı çörek otu 14;
    • 1 çay bardağı susam 14;
    • 1 çay bardağı ılık süt 14;
    • Alabildiği kadar un 14.
    Yapılışı:
    1. Süt ve şeker tencerede karıştırılarak eritilir 13.
    2. Üzerine un, yağ, anason, çörek otu, susam ve kabartma tozu eklenerek yoğrulur 13.
    3. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir 13.
    4. Hamurdan alınan küçük parçalar simit biçiminde yağlanmış tepsiye dizilir 14.
    5. Pembeleşinceye dek pişirilir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kahkenin içine ne konur?

    Kahkenin içine konulabilecek bazı malzemeler şunlardır: Tereyağı: Kahveye yarım çay kaşığı tereyağı eklemek, daha yumuşak ve kadifemsi bir tat sağlar. Çiğ yumurta: İskandinav ülkelerinde yaygın olan bir karışımda, kahve çekirdekleriyle karıştırılmış çiğ yumurta kullanılır. Limon kabuğu: Kahvenin acı tadını azaltmak ve daha tatlı hale getirmek için ince bir limon kabuğu eklenebilir. Tuz: Kahvenin aromasını yumuşatmak için az miktarda tuz eklemek de bir seçenektir. Yulaf ezmesi: Kahveli yulaf ezmesi, kahvaltı etmeden evden çıkan ama güne kahvesiz başlayamayanlar için iyi bir alternatiftir. Kakule: Kahveye kakule eklemek, kafeinin etkisini azaltırken kahvenin faydalarına dokunmaz. Hindistan cevizi yağı: Kahveyi zenginleştirir ve metabolizmayı hızlandırır. Dondurma: Şeker ve krema yerine kahveye dondurma eklemek, onu daha tatlı hale getirir. Fıstık ezmesi: Kahvenin içine fıstık ezmesi koymak, kremaya benzeyen bir tat sağlar ve potasyum ihtiyacını karşılar.

    Kahke mayana yerine ne kullanılır?

    Kahke yapımında maya yerine kullanılabilecek alternatifler şunlardır: 1. Kabartma Tozu: Hamur işlerinin kabarmasını sağlar ve mayanın işlevini görebilir. 2. Ekşi Maya: Doğal oluşan bu maya, un ve sudan yapılır ve ekmek yapımında kullanılır. 3. Karbonat ve Asit Karışımı: 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp kullanarak da hamuru kabartabilirsiniz. Bu alternatifler, mayanın sağladığı kabarma etkisini kısmen karşılayabilir ancak tat ve doku farklılıkları olabilir.

    Kahke hangi yöreye ait?

    Kahke, Orta Doğu ve Türkiye'nin güney bölgeleri başta olmak üzere Suriye, Lübnan gibi ülkelere ait bir hamur işi türüdür. Gaziantep yöresinde de yaygın olarak tüketilen ve yapılan bir kahke çeşidi bulunmaktadır.