• Buradasın

    Mayanali anasonlu kahke nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mayanalı (Anasonlu) Kahke Tarifi:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı zeytinyağı 12;
    • 1 su bardağı toz şeker 12;
    • Yeteri kadar kabartma tozu 1;
    • 2 çorba kaşığı dövülmüş anason (mayana) 12;
    • 1 çay kaşığı çörek otu 1;
    • 1 çay bardağı susam 12;
    • 1 çay bardağı ılık süt 1;
    • Alabildiği kadar un 1.
    Hazırlanışı:
    1. Süt ve şeker tencerede karıştırılarak eritilir 1.
    2. Üzerine un, yağ, anason, çörek otu, susam ve kabartma tozu eklenerek yoğrulur ve kulak memesi kıvamında hamur elde edilir 12.
    3. Hamurdan alınan küçük parçalar simit biçiminde yağlanmış tepsiye dizilir 1.
    4. Pembeleşinceye dek pişirilir 1.
    Not: Bu tarif, Kilis mutfağına ait geleneksel bir lezzettir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kahkenin içine ne konur?

    Kahkenin içine konan malzemeler, kahkenin türüne ve tarifine göre değişiklik gösterebilir: Antep köy kahkesi: Mayana (rezene), çörek otu, tarçın, susam gibi baharatlar içerir. Genel kahke tarifi: Un, yumurta, toz şeker, tereyağı veya sıvı yağ, kabartma tozu bulunur. Kahke, isteğe göre tuzlu veya şekerli olarak hazırlanabilir.

    Kahke mayana yerine ne kullanılır?

    Kahke yapımında maya yerine kullanılabilecek alternatifler şunlardır: 1. Kabartma Tozu: Hamur işlerinin kabarmasını sağlar ve mayanın işlevini görebilir. 2. Ekşi Maya: Doğal oluşan bu maya, un ve sudan yapılır ve ekmek yapımında kullanılır. 3. Karbonat ve Asit Karışımı: 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp kullanarak da hamuru kabartabilirsiniz. Bu alternatifler, mayanın sağladığı kabarma etkisini kısmen karşılayabilir ancak tat ve doku farklılıkları olabilir.

    Kahke hangi yöreye ait?

    Kahke, özellikle Orta Doğu ve Türkiye'nin güney bölgelerine ait bir hamur işidir. Türkiye'de kahke yapılan bazı yöreler: Gaziantep: Un, şeker, zeytinyağı, mahlep, susam ve nohut mayası ile yapılan Gaziantep kahkesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Hatay: Ramazan Kömbesi ve Zahterli Köy Kahkesi gibi çeşitleri bulunur. Ayrıca, Suriye, Lübnan gibi ülkelerde de yaygın olarak tüketilir.