Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayalı hamurdan kek tarifi için gerekli malzemeler:
- 1/2 su bardağı bal 12;
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı 12;
- 1/2 su bardağı su 12;
- 1 su bardağı süt 12;
- 2 yumurta 12;
- 5 su bardağı un 12;
- 2 yemek kaşığı kuru maya 12;
- 1 paket vanilya 12.
Yapılışı:
- Orta boy bir tencereye bal, su, süt ve eritilmiş tereyağını aktarın 12. Kısık ateşte bal eriyene kadar karıştırıp ocağın altını kapatın 12.
- Hazırladığınız karışımı bir kaba alın 12. Yumurta, un, maya ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 12.
- Hamurun üzerini örterek 45 dakika mayalanması için bekletin 12.
- Kabaran hamuru yoğurmadan 30 eşit bezeye ayırın 12.
- Ortası delik klasik kek kalıbını yumuşak tereyağı ile yağlayın 12. 20 tane bezeyi kalıba gelişigüzel yerleştirin 12.
- Bezelerin üzerlerine bir kapta karıştırdığınız toz şeker, ceviz içi ve kuş üzümü karışımından serpin 12. Kalan 10 adet bezeyi de üstlerine koyun 12.
- Eritilmiş tereyağı ve balı karıştırıp fırça ile bezelerin üzerine sürün 12.
- Bu şekilde üzerini örtüp 25 dakika daha bekletin 12.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin 12.
- Fırından çıkarın ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: