Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mavi haşhaşlı açma yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine) 1;
- 1 paket yaş maya 1;
- 2,5 yemek kaşığı şeker 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 9 su bardağı un 1;
- Yarım çay bardağı haşhaş 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırın 1.
- Unu azar azar ilave ederek çok özlü bir kıvama gelinceye kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın 1.
- İç malzemesi için haşhaş ve sıvı yağı karıştırın 1.
- Mayası gelen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 1.
- Elinizle açıp üzerine haşhaşlı içten sürün ve şekil verin 1.
- Yumurta sarısı sürüp susam serpin 1.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: