Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Marullu kısır yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur 13;
- 2,5 su bardağı kaynar su 13;
- 3 salatalık 13;
- 3 soğan 13;
- 4 domates 13;
- 1 demet maydanoz 13;
- 2-3 yeşil soğan 13;
- 1 marul 13;
- 1 çorba kaşığı salça 13;
- yarım su bardağı yağ 13;
- yarım çay bardağı nar ekşisi 13;
- pul biber 13;
- tuz 13.
Yapılışı:
- Bulgura kaynamış su ekleyin ve kapağını kapatın 13.
- Su çekince içine yemeklik doğranmış soğanı ve salçayı ilave edin, bir çay kaşığı tuz serpin ve yoğurun 13.
- Büyük bir kabın içine marulun yarısını, salatalık, domates, maydanoz ve yeşil soğanı küçük küçük doğrayın ve bulgura karıştırın 13.
- Sırasıyla yağ, ekşi, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın 13.
- Kalan marulu da kısırın yanına ekleyerek servis yapabilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: