Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Klasik kısır tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur 14;
- 1,5 su bardağı sıcak su 14;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 14;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 14;
- 1 tatlı kaşığı tuz ve pul biber 14;
- 2 adet limon suyu 14;
- yarım çay bardağı nar ekşisi 14;
- 6 dal taze soğan 1;
- yarım demet maydanoz ve taze nane 14.
Yapılışı:
- İnce bulguru geniş bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin 14.
- Streç filmle üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin (yaklaşık 10-15 dakika) 14.
- Şişen bulgurları tane tane olması için karıştırın 14.
- Üzerine domates salçası, zeytinyağı, tuz, pul biber, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin 14.
- Doğradığınız taze soğan, maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın 14.
Kısır, oda sıcaklığında servis edilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: