Evet, 2 yemek kaşığı salça ile kısır yapılabilir. Kısır tariflerinde genellikle 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası kullanılır. İşte bir kısır tarifi: Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur; 1,5 su bardağı sıcak su; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı pul biber; 2 adet limon suyu; 1/2 çay bardağı nar ekşisi; 6 dal taze soğan; 1/2 demet maydanoz; 1/2 demet taze nane. Yapılışı: 1. 2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın ve üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin. 2. Streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. 3. Şişen bulgurlara 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin. 4. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin. 5. Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.