Bol salçalı kısır yapımı için gerekli malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur; 1 su bardağı sıcak su; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 limonun suyu; 2 yemek kaşığı nar ekşisi; 2 diş sarımsak (ezilmiş); 10 yaprak taze nane (ince doğranmış); 1 bağ maydanoz (ince doğranmış); 10 dal taze soğan (ince doğranmış); 2 adet domates (çekirdekleri çıkartılmış, küçük küp doğranmış); 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı sumak. Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabına 1 su bardağı sıcak suyu ve salçaları ekleyip karıştırın. 2. İnce bulguru salçalı sıcak su ile ıslatın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. 3. Demlenen bulgura zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve sumağı ekleyip güzelce karıştırın. 4. Ezilmiş sarımsağı ekleyip tekrar karıştırın. 5. İnce kıyılmış yeşillikleri ve doğranmış domatesleri ilave ederek tüm malzemeleri tahta kaşıkla iyice harmanlayın. 6. Kısırınız servise hazır.