Marmara Bölgesi'nde 4. sınıf öğrencileri için yetişebilen bazı tarım ürünleri: Buğday: Trakya’da Ergene Bölümü’nde yoğun olarak yetiştirilir. Ayçiçeği: Ergene ve Güney Marmara Bölümleri’nde ekimi yoğunlaşır. Şekerpancarı: Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır. Tütün: Bursa, Balıkesir, Adapazarı’nda ekimi yoğunlaşır. Mısır: Adapazarı ve Bursa önemli ekim alanlarıdır. Pirinç: Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır. Zeytin: Güney Marmara Bölümü’nde Gemlik ve Mudanya Yöresi’nde üretimi yoğunlaşır. Dut: Bursa, Balıkesir, Bilecik Yöresi’nde yoğun olarak yetiştirilir. Meyve: Şeftali, kiraz, kestane ve üzüm gibi meyveler Bursa Yöresi’nde yoğun olarak yetiştirilir. Sebze: Bursa ve Adapazarı ovalarında domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber gibi sebzeler yetiştirilir.