Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Marmara Bölgesi'nde 4. sınıf düzeyinde öğretilen bazı tarım ürünleri şunlardır:
- Buğday: Trakya Ergene Bölümü'nde ve İç Anadolu'dan sonra 2. sırada yetiştirilir 14.
- Ayçiçeği: Sıvı yağ üretimi için yetiştirilir ve Türkiye üretiminin %80'ini karşılar 14.
- Şekerpancarı: Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında yetiştirilir 14.
- Tütün: Bursa, Balıkesir ve Adapazarı'nda üretimi yapılır 14.
- Mısır: Karadeniz'den sonra Marmara Bölgesi'nde 2. sırada yetiştirilir 14.
- Pirinç: Meriç ovası ve Edirne illerinde ekimi yapılır 14.
- Zeytin: Gemlik ve Mudanya yörelerinde yoğun olarak üretilir 14.
- Dut: İpek böceği yetiştiriciliğine bağlı olarak Bursa, Balıkesir ve Bilecik Yöresi'nde yetiştirilir 4.
- Sebze: Domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber üretimi yapılır 14.
- Meyve: Üzüm, şeftali, kiraz, çilek, erik üretimi yapılır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: