Mardin usulü kebap pişirmek için gerekli malzemeler: 4-6 kişilik porsiyon için: 500 g dana kaburga eti; 500 g kuzunun boşluk kısmındaki et; 100 g kuyruk yağı; 1 adet yeşil biber; 5 g tuz. Hazırlanışı: 1. Etler ve kuyruk yağı kuşbaşı doğranır, üzerine tuz eklenir ve biber ilave edilerek zırhtan çekilir. 2. Hazırlanan karışım, oval ince şişlere her biri 50 g olacak şekilde takılır. 3. Şişler, alevsiz, durgun, korlu, kimyasal katkı maddesi içermeyen odun ateşinde iki tarafı da eşit pişecek şekilde 6-8 dakika pişirilir. 4. Pişirilen kebapların şişleri çıkarılır ve porsiyonda 4 şiş olacak şekilde tabağa koyulur. İsteğe bağlı olarak lavaş, sumaklı soğan, közlenmiş domates ve biber ile servisi yapılabilir. Mardin kebabı, 08.02.2024 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve Mardin adına coğrafi işaret almıştır. Kebap yapımı teknik bilgi ve deneyim gerektirdiğinden, yanlış bir uygulama lezzet kaybına yol açabilir. Bu nedenle, bir uzmana danışılması önerilir.