Buradasın
Mantarlı kaşarlı köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarlı kaşarlı köfte yapımı için gerekli malzemeler:
- 750 gram kıyma (dana ve kuzu karışık) 1;
- 1 büyük soğan 1;
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 1;
- 1 yumurta 1;
- 2 tepeleme çay kaşığı tuz 1;
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon 1;
- 1 tepeleme çay kaşığı karabiber 1;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 2 orta boy kuru soğan 1;
- 15 kültür mantarı 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 10 dilim kaşar peyniri 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 domates 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1.
Hazırlanışı:
- Kıymayı, ince doğranmış soğanı, ceviz içini, yumurtayı, tuzu, kimyonu, karabiberi ve zeytinyağını derin bir kapta iyice yoğurun 1.
- Küçük köfteler hazırlayın 1.
- Mantarları temizleyip, incecik doğrayın 1.
- Kuru soğanları da incecik doğrayıp, zeytinyağında hafifçe kavurun 1.
- Ardından doğranmış mantarları ekleyip, şeker ve kekikle birlikte pişirin 1.
- Sarımsak ve doğranmış domatesi de ekleyerek karışımı iyice pişirin 1.
- Hazırladığınız köftelerin içini bu karışımla doldurun ve üzerine kaşar peyniri yerleştirin 1.
- Son olarak, fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin 1.
Alternatif bir mantarlı kaşarlı köfte tarifi:
- Geniş bir kapta kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, ezilmiş sarımsakları, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biber ve maydanozu ekleyin 2.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve köfte harcını dinlenmeye bırakın 2.
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış mantarları ekleyin 2.
- Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin 2.
- Pişen mantarların içine isteğe bağlı kekik ekleyin ve karıştırın 2.
- Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak köfte şekli verin 2.
- Her köftenin ortasına bir miktar mantar karışımını yerleştirin ve köfteleri kapatın 2.
- Hazırladığınız
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: