• Buradasın

    Mantarlı kaşarlı köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mantarlı kaşarlı köfte yapımı için gerekli malzemeler:
    • 750 gram kıyma (dana ve kuzu karışık) 1;
    • 1 büyük soğan 1;
    • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 1;
    • 1 yumurta 1;
    • 2 tepeleme çay kaşığı tuz 1;
    • 1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon 1;
    • 1 tepeleme çay kaşığı karabiber 1;
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 2 orta boy kuru soğan 1;
    • 15 kültür mantarı 1;
    • 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
    • 10 dilim kaşar peyniri 1;
    • 2 diş sarımsak 1;
    • 1 domates 1;
    • 1 tatlı kaşığı kekik 1.
    Hazırlanışı:
    1. Kıymayı, ince doğranmış soğanı, ceviz içini, yumurtayı, tuzu, kimyonu, karabiberi ve zeytinyağını derin bir kapta iyice yoğurun 1.
    2. Küçük köfteler hazırlayın 1.
    3. Mantarları temizleyip, incecik doğrayın 1.
    4. Kuru soğanları da incecik doğrayıp, zeytinyağında hafifçe kavurun 1.
    5. Ardından doğranmış mantarları ekleyip, şeker ve kekikle birlikte pişirin 1.
    6. Sarımsak ve doğranmış domatesi de ekleyerek karışımı iyice pişirin 1.
    7. Hazırladığınız köftelerin içini bu karışımla doldurun ve üzerine kaşar peyniri yerleştirin 1.
    8. Son olarak, fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin 1.
    Alternatif bir mantarlı kaşarlı köfte tarifi:
    1. Geniş bir kapta kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, ezilmiş sarımsakları, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biber ve maydanozu ekleyin 2.
    2. Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve köfte harcını dinlenmeye bırakın 2.
    3. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış mantarları ekleyin 2.
    4. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin 2.
    5. Pişen mantarların içine isteğe bağlı kekik ekleyin ve karıştırın 2.
    6. Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak köfte şekli verin 2.
    7. Her köftenin ortasına bir miktar mantar karışımını yerleştirin ve köfteleri kapatın 2.
    8. Hazırladığınız

    Konuyla ilgili materyaller

    Kaşarlı köfte ızgarada nasıl pişirilir?

    Kaşarlı köfte ızgarada pişirmek için gerekli malzemeler: 500 gram köftelik kıyma; 1 adet kuru soğan (rendelenmiş, yıkanmış ve suyu sıkılmış); 1 adet yumurta; 1 dilim ekmek (sütle ıslatılmış); 1 silme çay kaşığı karabiber; 1 silme çay kaşığı kimyon; 1 silme çay kaşığı kuru kekik; 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber; 1 diş sarımsak (isteğe bağlı); Tuz (yeterince); 1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri veya dilimlenmiş kaşar; 2 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için kullanılacak). Hazırlanışı: 1. Kıymayı büyükçe bir kaba alın. 2. İçine kuru soğanı, yumurtayı, ekmeği, kekiği, karabiberi, kimyonu, toz kırmızı biberi ve tuzu ekleyip iyice karışana kadar yoğurun. 3. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasına 1 tatlı kaşığı kaşar peyniri (dilim kaşar ise 1/2 dilim) yerleştirip, kapatarak yuvarlayın ve hafifçe elinizle bastırın. 4. Pişireceğiniz ızgaraya veya tavaya tereyağını koyup, eritiyoruz. 5. Daha sonra köfteleri ilave edip, ızgara gibi arkalı önlü pişirin. 6. Sıcak olarak servis tabağına alıp, servis edin. Ayrıca, kaşarlı köfte tarifi için yemekzevki.com.tr ve nefisyemektarifleri.com sitelerini de inceleyebilirsiniz.

    Köfteye kaşar hangi aşamada konur?

    Köfteye kaşar peyniri iki farklı aşamada konulabilir: 1. Yoğurma aşamasında: Kıyma, soğan, galeta unu, yumurta ve baharatlarla birlikte yoğrulurken kaşar peyniri de eklenerek karıştırılır. 2. Şekillendirme aşamasında: Hazırlanan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde yuvarlandıktan sonra, köftelerin ortasına rendelenmiş kaşar peyniri konularak kapatılır ve şekil verilir.

    Kaşar köfteye hangi baharatlar konur?

    Kaşarlı köfteye karabiber, kimyon ve köfte baharatı gibi baharatlar eklenir.

    Kaşar köfteye süt konur mu?

    Kaşar köfteye süt konulması mümkündür.

    Kiremitte kaşarlı köfte nasıl yapılır?

    Kiremitte kaşarlı köfte yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 300 gr kıyma - 1 soğan (rendelenmiş) - 2 çorba kaşığı biber sosu - 2 domates (doğranmış) - 2 diş sarımsak (dövülmüş) - Tuz, karabiber, kekik - 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) Yapılışı: 1. Kıymayı geniş bir kaba alın, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip yoğurun. 2. Kiremiti yağlayın, köfte karışımını üzerine yayın ve elinizle düzeltin. 3. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. 4. Biber sosu, domates, sarımsak ve baharatları tavada karıştırıp sosu elde edin. 5. Köfteler pişmeye yakın fırından alın, üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve kenarlarına domates sosu dökün. 6. Kaşarlar eriyene kadar pişirin.

    Mantarlı et köftesi nasıl yapılır?

    Mantarlı et köftesi yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - Yarım kilo köftelik kıyma - 200 gr kuzu kıyma - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı kekik - 10 adet mantar - 2-3 dal taze nane - 1 adet yumurta - 3 çorba kaşığı galeta unu - Tuz ve karabiber Hazırlanışı: 1. Mantarları ortadan ikiye keserek pul biber, kekik ve nane ile mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. 2. Hazırladığınız bu karışımı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada kavurarak suyunu salmadan ocaktan alın. 3. Kıymanın içine hazırladığınız mantar karışımı, 3 yemek kaşığı galeta unu ve 1 adet yumurta kırarak yoğurun. 4. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra tüm malzemeler birbiri ile özdeşleştikten sonra köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak hazırlayın. 5. Kızgın yağda pişirdiğiniz köfteleri kızartarak pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

    En güzel kaşarlı köfte hangi etten yapılır?

    En güzel kaşarlı köfte, dana döş kıymasından yapılır.