Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarlı et köftesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 gram kıyma 1;
- 1 adet soğan 1;
- 4 yemek kaşığı galeta unu 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1. Diğer malzemeler:
- 300 gram mantar 1;
- 1 adet kırmızı biber 1;
- 1 adet yeşil biber 1;
- 4 diş sarımsak 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 yemek kaşığı salça veya 2 yemek kaşığı domates sosu 1;
- yarım çay kaşığı köri 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı biber 1;
- 1 su bardağı su 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Kıymayı yoğurma kabına alın, soğanı rendeleyin 1.
- Tüm köfte malzemelerini ilave ederek çok iyi yoğurun 1.
- Yuvarlak veya parmak şeklinde şekiller verin 1.
- Köfteleri kızgın yağda çok kurutmadan kızartın 1.
- Ayrı bir tabağa alın 1.
- Aynı tavada sebzeleri pişirin 1.
- Soğanı ilave edin ve kavurun 1.
- Biberleri ve mantarları ilave edip kavurun 1.
- Salça ve baharatlarını ekleyin, bir süre daha kavurduktan sonra köfteleri üzerine ilave edin 1.
- Bir su bardağı su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirin 1.
Alternatif bir tarif:
- 500 gram köftelik kıyma 5;
- 200 gram kuzu kıyma 5;
- 1 çay kaşığı pul biber 5;
- 1 çay kaşığı kekik 5;
- 10 adet mantar 5;
- yarım bağ taze nane 5;
- 1 yumurta 5;
- 3 yemek kaşığı galeta unu 5;
- tuz ve karabiber 5;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5.
Hazırlanışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: