Buradasın
Kaşarlı köfte ızgarada nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaşarlı köfte ızgarada pişirmek için gerekli malzemeler:
- 500 gram köftelik kıyma 2;
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş, yıkanmış ve suyu sıkılmış) 2;
- 1 adet yumurta 2;
- 1 dilim ekmek (sütle ıslatılmış) 2;
- 1 silme çay kaşığı karabiber 2;
- 1 silme çay kaşığı kimyon 2;
- 1 silme çay kaşığı kuru kekik 2;
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2;
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı) 2;
- Tuz (yeterince) 2;
- 1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri veya dilimlenmiş kaşar 2;
- 2 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için kullanılacak) 2.
Hazırlanışı:
- Kıymayı büyükçe bir kaba alın 2.
- İçine kuru soğanı, yumurtayı, ekmeği, kekiği, karabiberi, kimyonu, toz kırmızı biberi ve tuzu ekleyip iyice karışana kadar yoğurun 2.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasına 1 tatlı kaşığı kaşar peyniri (dilim kaşar ise 1/2 dilim) yerleştirip, kapatarak yuvarlayın ve hafifçe elinizle bastırın 2.
- Pişireceğiniz ızgaraya veya tavaya tereyağını koyup, eritiyoruz 2.
- Daha sonra köfteleri ilave edip, ızgara gibi arkalı önlü pişirin 2.
- Sıcak olarak servis tabağına alıp, servis edin 2.
Ayrıca, kaşarlı köfte tarifi için yemekzevki.com.tr ve nefisyemektarifleri.com sitelerini de inceleyebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: