Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarlı çoban turtası tarifine dair bilgi bulunamadı. Ancak, çoban turtası (shepherd’s pie) yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ 13;
- 400 gram yemeklik dana kıyma 13;
- 1 baş orta boy soğan 13;
- 1 küçük kavanoz garnitür 13;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 13;
- 1 çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber ve tuz 13;
- 5 adet orta boy patates 13;
- dolu 1 yemek kaşığı tereyağı 13;
- 1 çay bardağı süt 13;
- 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri 13.
Çoban turtası yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Geniş bir tavaya sıvı yağ ve kıymaları alıp bir süre kavurun 1.
- Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Salçayı ekleyip kıyma güzelce pişene dek kavurun 1.
- En son garnitürü ve baharatları ekleyip alt üst edin ve küçük boy kare borcama veya aynı boylarda bir fırın kabına döşeyin 1.
- Patatesleri haşlayıp ezin 1.
- Süt ve tereyağı ile karıştırıp el blenderından geçirin 1.
- İster sıkma torbasıyla ister kaşıkla kıymalı harcın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın 1.
- En son yemeğin üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayıp 200 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana dek pişirin 1.
Çoban turtası tarifi, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: