Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarlı Çoban Turtası Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gr dana kıyma 23
- 1 adet kuru soğan 23
- 250 gr mantar 23
- 1 adet yeşil biber 23
- 1 adet kırmızı biber 23
- 3 diş sarımsak 23
- 1 adet muskat 23
- Karabiber 23
- Tuz 23
Üzeri için:
Hazırlanışı:
- Uygun bir tavaya kıymayı koyun ve rengi dönene kadar 1-2 dakika kavurun 23.
- Üzerine ufak ufak doğranmış soğanı, sarımsak, küçük küçük doğranmış kırmızı ve yeşilbiberi, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ilave edin 23. Soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin 23.
- Mantarları soyun ve dörde bölün 23. Soğana ekleyin ve 1-2 dakika birlikte soteleyin 23.
- Harcı karıştırıp ocağın altını kapatın 23.
- Patatesleri soyun ve haşlayın 23. Haşlanmış patatesleri bir kasede ezin 23.
- Yumurta sarıları, rende kaşar, az tuz ekleyerek iyice karıştırın 23.
- Uygun bir fırın kabına kıymalı harcı koyun 23. Üzerine patatesleri koyarak çatalla çizerek şekil verin 23.
- 180 C ‘de ısınmış fırının ızgara kısmında patateslerin rengi dönene kadar 10 dk pişirin 23.
- Biraz ılınınca üçgen dilimler halinde keserek servis yapın 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: