• Buradasın

    Mantarlı çoban turtası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mantarlı çoban turtası tarifine dair bilgi bulunamadı. Ancak, çoban turtası (shepherd’s pie) yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
    • yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ 13;
    • 400 gram yemeklik dana kıyma 13;
    • 1 baş orta boy soğan 13;
    • 1 küçük kavanoz garnitür 13;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 13;
    • 1 çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber ve tuz 13;
    • 5 adet orta boy patates 13;
    • dolu 1 yemek kaşığı tereyağı 13;
    • 1 çay bardağı süt 13;
    • 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri 13.
    Çoban turtası yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
    1. Geniş bir tavaya sıvı yağ ve kıymaları alıp bir süre kavurun 1.
    2. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin 1.
    3. Salçayı ekleyip kıyma güzelce pişene dek kavurun 1.
    4. En son garnitürü ve baharatları ekleyip alt üst edin ve küçük boy kare borcama veya aynı boylarda bir fırın kabına döşeyin 1.
    5. Patatesleri haşlayıp ezin 1.
    6. Süt ve tereyağı ile karıştırıp el blenderından geçirin 1.
    7. İster sıkma torbasıyla ister kaşıkla kıymalı harcın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın 1.
    8. En son yemeğin üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayıp 200 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana dek pişirin 1.
    Çoban turtası tarifi, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çoban turtası hangi yöreye ait?

    Çoban turtası (shepherd’s pie), Britanya ve Fransa kökenli bir yemektir.

    Çoban turta içine ne konur?

    Çoban turtanın içine genellikle aşağıdaki malzemeler konur: Kıyma: Geleneksel olarak kuzu kıyması kullanılır, ancak dana kıyması da tercih edilebilir. Sebzeler: Soğan, havuç ve bezelye en yaygın kullanılan sebzelerdir, ancak diğer sebzeler de eklenebilir. Et sosu: Kıyma, soğan, havuç, bezelye ve baharatlarla birlikte pişirilir. Püre patates: Et karışımının üzerine konan ve fırında kızartılan püre patates tabakası, çoban turtanın üstünü kaplar. Ayrıca, tariflere göre kaşar peyniri, domates salçası ve Worcestershire sosu gibi ek malzemeler de kullanılabilir.

    Çoban Turta yanına ne gider?

    Çoban turta yanına aşağıdaki yiyecekler iyi gider: Yoğurt veya salata. Makarna ve pilav. Gavurdaği salatası. Marul.

    İstiridi mantarı ile hangi yemekler yapılır?

    İstiridye mantarı ile yapılabilecek yemeklerden bazıları şunlardır: patates püresi eşliğinde istiridye mantarı; tereyağlı istiridye mantarı; istiridye mantarı sote; istiridye mantarı pane; fırında kaşarlı istiridye mantarı; istiridye mantarlı tapas; fesleğenli közde istiridye mantarı; istiridye mantarı tempura; istiridye mantarlı bal kabağı çorbası; mantarlı cheeseburger. Ayrıca, istiridye mantarı çorbası, istiridye mantarlı kebap, istiridye mantarlı sebzeli börek, pizza funghi, istiridye mantarlı bulgur pilavı gibi yemekler de yapılabilir. İstiridye mantarı ile yapılabilecek yemekler, kişinin yaratıcılığına ve damak tadına göre çeşitlendirilebilir.

    Mantar sote için hangi mantar kullanılır?

    Mantar sote için genellikle kültür mantarı kullanılır. Ayrıca, kestane mantarı ve istiridye mantarı da tercih edilebilir. Mantarların taze ve diri olması önerilir.

    Çoban pastası ve çoban turta aynı mı?

    Evet, "çoban pastası" ve "çoban turta" aynı yemeği ifade eder.