• Buradasın

    Çoban turta içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown shepherd's pie with a crispy mashed potato topping, filled with a savory mixture of minced lamb, diced onions, carrots, and peas, steaming on a rustic Turkish ceramic plate.
    Çoban turtasının içine şu malzemeler konur:
    • Harç için 5:
      • orta yağlı iki kere çekilmiş dana kıyma 5;
      • kuru soğan 5;
      • sıvı yağ 5;
      • domates salçası 5;
      • acı biber salçası (isteğe bağlı) 5;
      • bezelye (isteğe bağlı) 5;
      • karabiber 5.
    • Püre için 5:
      • orta boy haşlamalık patates 5;
      • süt 5;
      • tereyağı 5;
      • muskat cevizi rendesi (isteğe bağlı) 5;
      • tuz 5;
      • parmesan veya rende kaşar peyniri 5.
    Ayrıca, farklı tariflerde garnitür, havuç, sarımsak, kapya ve yeşil biber gibi malzemeler de kullanılabilir 134.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çoban turtası hangi yöreye ait?

    Çoban turtası, Birleşik Krallık ve Fransa kökenli bir yemektir. İngiltere'de 1700'lerin sonlarında ortaya çıktığı ve bugünkü tarifinin ilk yazılı reçetesinin 1877'de bulunduğu rivayet edilir. Fransa'da ise "hachis Parmentier" olarak bilinir.

    Mantarlı çoban turtası nasıl yapılır?

    Mantarlı çoban turtası tarifine dair bilgi bulunamadı. Ancak, çoban turtası (shepherd’s pie) yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ; 400 gram yemeklik dana kıyma; 1 baş orta boy soğan; 1 küçük kavanoz garnitür; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber ve tuz; 5 adet orta boy patates; dolu 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay bardağı süt; 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri. Çoban turtası yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Geniş bir tavaya sıvı yağ ve kıymaları alıp bir süre kavurun. 2. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Salçayı ekleyip kıyma güzelce pişene dek kavurun. 4. En son garnitürü ve baharatları ekleyip alt üst edin ve küçük boy kare borcama veya aynı boylarda bir fırın kabına döşeyin. 5. Patatesleri haşlayıp ezin. 6. Süt ve tereyağı ile karıştırıp el blenderından geçirin. 7. İster sıkma torbasıyla ister kaşıkla kıymalı harcın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın. 8. En son yemeğin üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayıp 200 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana dek pişirin. Çoban turtası tarifi, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.

    Çoban Turta yanına ne gider?

    Çoban turta yanına aşağıdaki yiyecekler iyi gider: Yoğurt veya salata. Makarna ve pilav. Gavurdaği salatası. Marul.