• Buradasın

    Çoban pastası ve çoban turta aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen with a golden-brown shepherd's pie (çoban pastası) fresh from the oven, topped with creamy mashed potatoes, served on a traditional ceramic plate beside a steaming cup of çay.
    Evet, çoban pastası ve çoban turtası aynı yemeği ifade eder 13.
    Çoban turtası (shepherd's pie), bir kat patates püresi ile kaplanmış, altın sarısı olana ve köpürene kadar pişirilmiş, zengin etli kuzu güvecidir 13.
    Bazı ülkelerde "çoban turtası" olarak da bilinen "cottage pie" ise aslında bildiğimiz kıyma ve püre ile yapılan bir yemektir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tart ve turta arasındaki fark nedir?

    Tart ve turta arasındaki temel fark, tartın üstünün tamamen açık, turtanın ise genellikle kapalı olmasıdır. Tart: İçi dolgulu bir pasta çeşididir ve dolgu malzemesi genellikle kremsi ve pürüzsüz bir krema olur. Turta: Meyveli bir pasta olarak bilinir, genellikle kafes şeklinde kapatılır ve alt tabakasında ince bir hamur bulunur. Ayrıca, turta daha kalın bir hamura sahipken, tartın tabanı daha ince ve gevrektir.

    Çoban turtası hangi yöreye ait?

    Çoban turtası, Birleşik Krallık ve Fransa kökenli bir yemektir. İngiltere'de 1700'lerin sonlarında ortaya çıktığı ve bugünkü tarifinin ilk yazılı reçetesinin 1877'de bulunduğu rivayet edilir. Fransa'da ise "hachis Parmentier" olarak bilinir.

    Çoban turta içine ne konur?

    Çoban turtasının içine şu malzemeler konur: Harç için: orta yağlı iki kere çekilmiş dana kıyma; kuru soğan; sıvı yağ; domates salçası; acı biber salçası (isteğe bağlı); bezelye (isteğe bağlı); karabiber. Püre için: orta boy haşlamalık patates; süt; tereyağı; muskat cevizi rendesi (isteğe bağlı); tuz; parmesan veya rende kaşar peyniri. Ayrıca, farklı tariflerde garnitür, havuç, sarımsak, kapya ve yeşil biber gibi malzemeler de kullanılabilir.