Türkiye'de en lezzetli mantar olarak değerlendirilebilecek birkaç mantar türü şunlardır: 1. İmparator Mantarı: Güney Avrupa'da sevilen, turuncu şapkalı ve beyaz sporlu bir mantar türüdür. Keskin ve lezzetli bir tadı vardır. 2. Kuzu Göbeği Mantarı: Akdeniz, Ege ve Karadeniz kıyılarında yetişen, şifalı bir mantar olarak bilinir. Pişirilmeden çiğ olarak tüketilmesi önerilir. 3. Tirmit Mantarı: Gençken sarı, olgunlaştıkça kırmızı renge dönen, Karadeniz bölgesinde sıkça görülen bir mantar türüdür. Pişirmesi kolay ve lezzetlidir. 4. İstiridye Mantarı: Kayın, kavak ve istiridye gibi isimlerle de bilinir, yumuşak yüzeylere tutunmayı sever ve lezzetli olduğu için yetiştiriciliği yaygındır.