Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de en lezzetli mantar olarak değerlendirilebilecek birkaç mantar türü şunlardır:
- İmparator Mantarı: Güney Avrupa'da sevilen, turuncu şapkalı ve beyaz sporlu bir mantar türüdür 12. Keskin ve lezzetli bir tadı vardır.
- Kuzu Göbeği Mantarı: Akdeniz, Ege ve Karadeniz kıyılarında yetişen, şifalı bir mantar olarak bilinir 13. Pişirilmeden çiğ olarak tüketilmesi önerilir.
- Tirmit Mantarı: Gençken sarı, olgunlaştıkça kırmızı renge dönen, Karadeniz bölgesinde sıkça görülen bir mantar türüdür 12. Pişirmesi kolay ve lezzetlidir.
- İstiridye Mantarı: Kayın, kavak ve istiridye gibi isimlerle de bilinir, yumuşak yüzeylere tutunmayı sever ve lezzetli olduğu için yetiştiriciliği yaygındır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: