Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar ve türlü yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram kültür mantarı 2;
- 2 adet soğan 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 1 adet yeşil biber 2;
- 1 adet domates 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 2;
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 2;
- 1 çay bardağı su 2;
- Taze maydanoz (süslemek için) 2.
Hazırlanışı:
- Mantarları iyice yıkayın ve doğrayın 2.
- Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın 2.
- Yeşil biberi de küçük parçalar halinde doğrayın 2.
- Domatesi kabuğundan ayırarak küp şeklinde doğrayın 2.
- Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın 2.
- Isındıktan sonra soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun 2.
- Ardından doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun 2.
- Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin 2.
- Daha sonra domatesleri ve baharatları ekleyin 2.
- Son olarak çay bardağı suyu da ekleyin ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirmeye bırakın 2.
- Piştikten sonra ocaktan alın ve üzerine taze maydanoz serpiştirerek servis yapın 2.
Ayrıca, mantar türlüsü tarifi için aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz:
- 2 adet patlıcanı alacalı şeklinde soyup tuzlu suda bekletin 1.
- Sudan çıkarıp patlıcanları sıkın 1.
- Bir tencerede 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı, 2 adet yemeklik doğranmış kapya biberi ve 3 adet yemeklik doğranmış yeşil sivri biberi 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavurun 1.
- Üzerine yarım kilo ince ince doğranmış kültür mantarlarını ilave edin ve biraz çevirin 1.
- 2 diş doğranmış sarımsak, 1 adet küp doğranmış kabak ve 2 adet küp doğranmış patlıcanı ekleyip biraz çevirin 1.
- Üzerine 3 adet rendelenmiş domates ilave edip 1 yemek kaşığı domates salçası koyun 1.
- Hepsini güzelce harmanlayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: