Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arpa şehriye pilavına kültür mantarı veya kestane mantarı eklenebilir 1.
Malzemeler:
- 200 gr kültür ya da kestane mantarı 12;
- 2 su bardağı arpa şehriye 12;
- 4 su bardağı et suyu 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 12;
- Tuz, karabiber, kuru nane 12.
Hazırlanışı:
- Tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde eritin 12.
- İnce doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin 12.
- Doğranmış mantarları ilave edin ve sularını salıp çekene kadar soteleyin 12.
- İnce doğranmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam edin 1.
- Arpa şehriyelerini ekleyin ve rengi hafif değişene kadar kavurun 12.
- Kuru nane, tuz ve karabiber ekleyip birkaç tur kavurun 1.
- Et suyunu ilave edin, kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin 12.
- Pilav pişince kapağını açıp bir tur karıştırın ve havlu kağıt koyarak demlenmeye bırakın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: