Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mangoyu kavanozda saklamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Oda sıcaklığında saklama: Olgunlaşmamış mangolar, oda sıcaklığında bir kapta saklanarak olgunlaşmaları sağlanabilir 12. Bunun için hava akışlı kavanozlar veya plastik torbalar kullanılabilir 1.
- Buzdolabında saklama: Mangolar olgunlaştıktan sonra buzdolabında saklanabilir 12. Buzdolabında taze mangolar 6 güne kadar dayanabilir 1.
- Dondurma: Mangolar soyulup dilimlendikten sonra kilitli poşetlere veya hava geçirmez kaplara konularak dondurulabilir 12. Dondurulmuş mangolar 6 ay içinde tüketilmelidir 1.
Mangonun bozulduğuna dair işaretler arasında yumuşaklık, siyah ten ve ekşi bir koku bulunur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: