Buradasın
Makarna analiz yöntemleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Makarna analiz yöntemleri arasında şunlar bulunur:
- Suya Geçen Madde Tayini: Makarna ve benzeri ürünlerde suya geçen madde miktarı belirlenir 12.
- Su Absorpsiyonu: Makarnanın su absorplama değeri hesaplanır 12.
- Toplam Organik Madde Miktarı (TOM) Tayini: Pişmiş makarnadan izole edilen toplam organik madde miktarı tespit edilir 15.
- Duyusal Analizler: Makarna, görünüş, tat, renk ve sertlik gibi kriterlere göre değerlendirilir 23.
- Pişme Süresi Tayini: Makarnanın pişme süresi belirlenir 14.
Bu analizler, makarnanın kalitesini ve uygunluğunu belirlemek için kullanılır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: