Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Makarna hamuru için kullanılabilecek bazı un türleri:
- Çok amaçlı un: Kolay yoğrulur ve çabuk pişer 2.
- İrmik unu (durum buğdayı unu): Sarı renkte, yoğun ve zengin bir tada sahiptir 124.
- 0 veya 00 numara un: İnce yapılı olup yüksek protein içerir 4.
- Özel ithal makarna unları: Yüksek protein seviyesi ile istenilen kıvamda hamur elde etmeyi sağlar 4.
Makarna hamurunda kullanılan unun, yüksek protein ve gluten içermesi, hamurun elastik bir yapıda olmasını ve pişirme sırasında şeklini korumasını sağlar 15.
Ekmek veya kek unları gibi düşük proteinli unlar, makarnanın istenilen lezzeti vermesini engeller 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: