Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokanta menüleri şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Hedef kitleye uygunluk: Menü, hitap edilen müşteri kitlesinin tercihleri ve beklentileri doğrultusunda hazırlanmalıdır 12.
- Denge: Menü, farklı damak zevklerine hitap eden çeşitli yemekler sunmalı, ancak malzeme israfına yol açmayacak bir denge kurulmalıdır 23.
- Fiyatlandırma: Gıda maliyetleri dikkate alınarak yapılan doğru bir fiyatlandırma stratejisi izlenmelidir 13.
- Konsept uyumu: Menü, restoranın genel teması ve tarzıyla uyumlu olmalıdır 23.
- Görsellik: Menü tasarımı, restoranın atmosferini yansıtmalı, yazı tipi, renk seçimi ve yemek fotoğrafları etkili bir şekilde kullanılmalıdır 14.
- Güncellik: Menü, periyodik olarak güncellenerek popüler veya popüler olmayan öğeler değerlendirilmelidir 13.
- Yerel ve doğal gıdalar: Mevsiminde ve yerel malzemeler öne çıkarılmalıdır 3.
- Kolay okunabilirlik: Menü, sade, anlaşılır ve kısa tutulmalıdır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: