Restoranlardaki menü çeşitleri şunlardır:
- A la Carte Menü: Yemekler ayrı ayrı fiyatlandırılır ve misafirler istedikleri yemekleri seçerler 12.
- Table d’hote (Sabit Menü): Belirli bir fiyata sabit bir set menü sunulur, genellikle başlangıç, ana yemek ve tatlı seçenekleri bulunur 13.
- Çocuk Menüsü: Çocuklar için özel olarak hazırlanmış yemek seçeneklerini içerir 1.
- Brunch Menüsü: Kahvaltı ile öğle yemeği arasında sunulan bir menüdür 1.
- İçecek Menüsü: Alkollü ve alkolsüz içeceklerin listelendiği menüdür 1.
- Tatlı Menüsü: Ana yemekten sonra sunulan tatlıların yer aldığı menüdür 1.
- Set Menüler: Özel günler veya gruplar için önceden belirlenmiş yemek setleri sunulan menülerdir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: