Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon Soslu Kek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 315 gr yumuşatılmış tereyağı 1
- 315 gr toz şeker 1
- 5 yumurta 1
- 3 yemek kaşığı limon suyu 1
- 375 gr un 1
- 1 paket vanilya 1
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1
Sos için:
- 1 su bardağı limon suyu 1
- 2 yemek kaşığı pudra şeker 1
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1
- 1 paket vanilya 1
Yapılışı:
- Tereyağı ile toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın 1.
- Teker teker yumurtaları ve limon suyunu ekleyin 1.
- Un, vanilya, kabartma tozunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın 1.
- Hamuru yağlanmış kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkartıp soğumaya bırakın 1.
- Sos için bütün malzemeleri tencerede karıştırıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin 1.
- Ilındıktan sonra ılık kekin üzerine gezdirin 1.
- Rendelenmiş limon kabukları ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: