Buradasın
Levure ile hamur nasıl kabartılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Levure (kabartma tozu veya karbonat) ile hamur kabartmak için şu adımlar izlenebilir:
- Maya ve şeker karışımı: 1 tatlı kaşığı mayayı 1 su bardağı ılık su ve 1 yemek kaşığı şeker ile karıştırın 4. Bu karışımı 2 cm köpük oluşana kadar, ortalama 10 dakika, mayalandırın 4.
- Karışımın hamura eklenmesi: Maya karışımını hamura yoğurarak ekleyin 4.
- Un ilavesi: Hamurun kıvamını ayarlamak için azar azar un ekleyin ve yoğurun 4.
- Dinlendirme: Kulak memesi kıvamına gelen hamuru sıcak bir ortamda dinlendirin 45.
Dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: