Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Levrek filetosu çıkarmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Balığı yıkayın ve pullarını temizleyin 12. Soğuk su altında iyice yıkayarak üzerindeki fazla tuz ve kirleri temizleyin, ardından sert bir fırça veya bıçak sırtıyla balığın vücudunu ve kuyruğunu ovarak pulları çıkarın 1.
- Kafasını kesin 2. Keskin bir bıçak kullanarak balığın kafatasını tamamen ayırın 2.
- İç organlarını çıkarın 13. Balığın karın kısmını keserek iç organlarını ve kılçıklarını temizleyin 13.
- Fileto haline getirin 2. Balığın yanından başlayarak, keskin bir bıçakla balık etini deriden ayırın 2. Bıçağı balığın omurgasına paralel tutarak yavaşça ilerleyin ve işlemi diğer yan için de tekrarlayın 2.
- İyice durulayın 2. Elde ettiğiniz levrek filetolarını soğuk su altında iyice durulayarak fazla kanı ve diğer artıkları temizleyin 2.
Bu süreçte Amerikan Gıda ve İlaç İşleri Düzenleme İdaresi (FDA) tarafından sağlanan hijyen kurallarına ve güvenlik önlemlerine uymak önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: