Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Levrek fileto çıkarmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Pulların temizlenmesi 23. Keskin bir bıçak yardımıyla balığın kuyruğundan kafasına doğru pullar kazınır 23.
- Karın bölgesinin açılması 23. Karın bölgesinin alt kısmından baş kısmına kadar kesilerek balık açılır 23.
- İç organların çıkarılması 23. İç organlar, baş kısmından kuyruk kısmına doğru dikkatlice çekilerek çıkarılır 23.
- Kafanın ayrılması 2. Balığın kafası, bıçağa hafif eğimli bir açı verilerek ayrılır 2.
- Kemiğin kesilmesi 2. Kuyruk kısmında kemik hissedilerek boydan boya kesim yapılır ve diğer taraf için de aynı işlem uygulanır 2.
- Derinin çıkarılması 2. Keskin bir bıçak yardımıyla küçük bir kesik atılarak deri ve et arasına bıçak yerleştirilir 2. Deri, bir el ile sıkıca tutulup diğer eldeki eğimli bıçak yardımıyla etten ayrılır 2.
- Kılçıkların temizlenmesi 2. Ayırılan fileto, kılçık cımbızı ile kontrol edilip kalan kılçıklar temizlenir 2.
Levrek fileto çıkarma işlemi, el ile veya bıçakla dikkatli bir şekilde yapılabilir 3.
Ayrıca, levrek fileto çıkarma işlemi ile ilgili detaylı görsellere ve videolara yemek.com sitesinden ulaşılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: