Buradasın
Lazanya nedir ve nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lazanya, İtalyan mutfağına ait, fırında pişirilen bir yemektir 4. Malzemeler:
- 1 paket lazanya yaprağı 14;
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 4;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 4;
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış) 4;
- 2 adet havuç (küp doğranmış) 4;
- 400 gram orta yağlı kıyma 4;
- 2 diş ezilmiş sarımsak 4;
- 2 çay kaşığı tuz 4;
- 1 çay kaşığı karabiber 4;
- 4 adet rendelenmiş domates 4;
- 2 adet defne yaprağı 4;
- 1,5 su bardağı bezelye 4;
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 4.
Yapılışı:
- Ayçiçek yağını ve tereyağını bir tavada kızdırın 4.
- Doğranmış soğanları 3-4 dakika kadar kavurun 4. Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin 4.
- Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun 4.
- Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin 4. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip harcı pişmeye bırakın 4.
- Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcı pişirmeye devam edin 4.
- Tüm malzemeler güzelce pişince iç harcınız hazır 4.
- Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin 4. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun 4.
- Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin 4.
- Hazırladığınız lazanyanın ilk katına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin 4.
- Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin 4.
- Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın 4.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin 4.
- Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: