Lazanya tarifi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir: Malzemeler: - 500 gram kıyma - 1 paket lazanya - 2 adet domates - 2 adet soğan - 2 diş sarımsak - 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası - 1 adet havuç - 2 adet sivri biber - Yarım su bardağı su - Rendelenmiş kaşar peyniri - Tuz, karabiber Beşamel sos için: - 2 yemek kaşığı tereyağı - 4 yemek kaşığı un - 2 su bardağı süt - Karabiber, tuz Yapılışı: 1. Kıymayı, yağı ve suyunu çekmesi için kavurun. 2. Soğanları ekleyip kavrulduktan sonra salça ilave ederek kavurma işlemini sürdürün. 3. İnce kıyılmış sarımsak, biber, havuç ve domatesleri kavrulan karışımın üzerine ekleyin. 4. Ardından tuz, karabiber, yarım su bardağı sıcak su ilave edin ve pişirmeye devam edin. 5. Beşamel sos için tereyağını erittikten sonra unu kavurun. 6. Üzerine karabiber, süt ve tuz ilave edip ocağın altını kapatın. 7. Lazanya yapraklarını, ayçiçek yağı ile yağladığınız fırın kabına dizip üzerlerine beşamel sos dökün. 8. Ardından sosun üzerine hazırladığınız kıymalı harcı ilave ederek kaşar rendeleyin. 9. Her lazanya yaprağı dizdiğinizde, bu işlemleri tekrar yapın. 10. Arta kalan beşamel sosu, lazanyanın en üstüne sürüp üstüne yeniden kaşar rendeleyin ve 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun!