Lazanya yapımı için gerekli malzemeler: yarım paket lazanya; 300 gr kıyma; 2 adet kuru soğan; 1 adet orta boy patlıcan; 4 diş sarımsak; 4 adet domates; 2 yemek kaşığı salça; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 yemek kaşığı tereyağı; 3 yemek kaşığı un; 2 su bardağı süt; 300 gr taze kaşar peyniri (rendelenmiş). Yapılışı: 1. Soğanı, patlıcanı, domatesleri ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. 2. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin, ardından kıymayı ilave ederek kavurun. 3. Kıyma kavrulunca, doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin ve biraz daha kavurmaya devam edin. 4. Salçayı ekleyip karıştırın. 5. Karışım çok kuru görünüyorsa biraz su ekleyebilirsiniz. 6. Kıymalı sos piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. 7. Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip unun rengi değişene kadar kavurun. 8. Ardından azar azar sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. 9. Sos muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. 10. Geniş bir borcamın içini yağlayın. 11. İlk sıraya bir kat lazanya yaprağı dizin. 12. Üzerine beşamel sos döküp yayın, ardından kıymalı harçtan ekleyin. 13. Tekrar lazanya yaprağı dizin ve bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. 14. En üst kata lazanya yaprağını dizdikten sonra beşamel sos dökün ve rendelenmiş kaşarı serpin. 15. 10 dakika dinlendirdikten sonra 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. 16. Dilimleyerek servis edin.