Lazanya, İtalyan mutfağına ait, fırında pişirilen bir yemektir. Malzemeler: 1 paket lazanya yaprağı; 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 adet soğan (yemeklik doğranmış); 2 adet havuç (küp doğranmış); 400 gram orta yağlı kıyma; 2 diş ezilmiş sarımsak; 2 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 4 adet rendelenmiş domates; 2 adet defne yaprağı; 1,5 su bardağı bezelye; 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri. Yapılışı: 1. Ayçiçek yağını ve tereyağını bir tavada kızdırın. 2. Doğranmış soğanları 3-4 dakika kadar kavurun. 3. Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. 4. Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. 5. Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcı pişirmeye devam edin. 6. Tüm malzemeler güzelce pişince iç harcınız hazır. 7. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. 8. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. 9. Hazırladığınız lazanyanın ilk katına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin. 10. Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. 11. Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. 12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. 13. Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin.