Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lazanya hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 12;
- 2 adet büyük boy yumurta 12;
- 1/2 çay kaşığı tuz 12;
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı) 1;
- Su (gerekirse) 1.
Hazırlanışı:
- Un ve tuzu geniş bir karıştırma kabına koyun ve karıştırın 1.
- Unun ortasında bir çukur açın ve 2 adet yumurtayı kırın 1. Yumurtaları unun içine yavaşça karıştırın 1. İsterseniz bu aşamada 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz 1.
- Hamuru yoğurmaya başlayın 1. Hamurun kıvamı yumuşak ve elastik olmalıdır 1. Eğer hamur çok kuruysa, bir miktar su ekleyebilirsiniz 1. Hamuru yaklaşık 10 dakika yoğurun 1.
- Yoğrulan hamuru streç filme sararak en az 30 dakika dinlendirin 1.
- Dinlenmiş hamuru unlanmış bir yüzeyde açın 1. Hamurun ince olması, lazanyanın pişme süresini kısaltacak ve lezzetini artıracaktır 1.
- Açılan hamuru, lazanya yapraklarının boyutuna göre kesebilirsiniz 1.
- Kesilmiş hamuru kaynar tuzlu suya atın ve 2-3 dakika haşlayın 1. Hamurların yapışmaması için aralarına bir miktar zeytinyağı ekleyebilirsiniz 1.
Hazırlanan hamur, çeşitli soslar ve malzemelerle birleştirilerek lezzetli bir lazanya elde etmek için kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: