Lavaş hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 5.5 su bardağı un; 1 tatlı kaşığı kuru maya; 1 su bardağı yoğurt; 2 su bardağı ılık su; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 1.5 çay kaşığı tuz; Yarım çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı. Yapılışı: 1. Geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık su, şeker, kuru maya, yoğurt, tuz ve zeytinyağını koyup karıştırın. 2. Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya başlayın. 3. Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin. 4. Hamurun üzerini streç film ile örttükten sonra 40 dakika mayalanması için dinlendirin. 5. Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. 6. Unlanmış mutfak tezgahında oklava yardımıyla hamuru açın. 7. Hamurları açtıktan sonra yanmaz yapışmaz tavayı ısıtın. 8. Hamurları sırayla tavada kızartmaya başlayın. Alternatif olarak, sadece un, su ve tuz kullanarak da lavaş hamuru yapabilirsiniz.