Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Laktik asitle yapılan bazı besinler:
- Peynir 12. Laktik asit fermantasyonu sonucu oluşur 2.
- Yoğurt 125. Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus bakterileri tarafından laktozun laktik aside dönüştürülmesiyle üretilir 25.
- Kefir ve kımız 12. İnek, koyun veya keçi sütünden yapılan fermente süt ürünleridir 2. Kefir, hem laktik asit hem de alkol fermantasyonu içerir 2.
- Ayran 4. Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve Streptococcus thermophilus bakterileri tarafından fermantasyon sırasında üretilir 4.
- Turşu 1. Fermantasyon sürecinde laktik asit üretilir 1.
Ayrıca, salata sosları, zeytin, dondurulmuş tatlılar ve soda gibi gazlı içeceklere koruyucu amacıyla laktik asit eklenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: