Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Asitli yiyecekler genellikle pH seviyesi 4,6 veya altında olan yiyeceklerdir 13. İşte bazı örnekler:
- Meyveler: Limon, misket limonu, mavi erik, üzüm, nar, greyfurt, yaban mersini, ananas, elma, şeftali, portakal, domates 13.
- Süt ürünleri: Bazı süt ürünleri 13.
- Balık ve deniz ürünleri: Balık ve kabuklu deniz ürünleri 13.
- İşlenmiş gıdalar: Konserve etler, işlenmiş etler 13.
- Yüksek sodyumlu gıdalar: Yüksek sodyumlu işlenmiş gıdalar 1.
- Tahıllar: Esmer pirinç, yulaf gevreği, granola gibi bazı nişastalı yiyecekler 13.
- Yüksek proteinli gıdalar: Yüksek proteinli gıdalar ve takviyeler 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: