• Buradasın

    Lahana dolması içine ne kadar su konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Lahana dolması yaparken tencerenin dibine biraz su eklemek gerekmektedir 1. Ayrıca, dolmaların üzerine 2-3 su bardağı su daha ilave edilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lahana dolması içine hangi baharatlar konur?

    Lahana dolmasının içine konulabilecek baharatlar şunlardır: Nane; Kekik; Toz kırmızı biber; Karabiber; Tuz. Ayrıca, dolmanın iç harcına domates salçası ve biber salçası da eklenebilir.

    Lahana dolması yaparken lahana nasıl yumuşatılır?

    Lahana dolması yaparken lahanayı yumuşatmak için iki yöntem kullanılabilir: 1. Kaynar Suda Haşlama: Lahananın dış yapraklarını ayıkladıktan sonra, lahanayı kaynar suya koyarak yapraklarını yumuşatın. 2. Tuz ve Sirke ile Ovma: Doğranmış lahananın üzerine tuz ve sirke ekleyerek ovun.

    Lahana iç harcı nasıl hazırlanır?

    Lahana iç harcını hazırlamak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı pirinç; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 adet büyük soğan (ince doğranmış); 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı biber salçası; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber; Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış). Hazırlanışı: 1. Tavaya zeytinyağını alın ve doğranmış soğanları kavurun. 2. Salçaları ekleyip karıştırın. 3. Pirinci ekleyerek birkaç dakika kavurun. 4. Baharatları ve maydanozu ekleyin, karışımı ocaktan alın. 5. Hazırlanan iç harcı lahana yapraklarının ortasına koyarak sarın. Lahana sarması tarifinde iç harcına isteğe bağlı olarak tarçın da eklenebilir.

    Lahana dolması nasıl yapılır?

    Lahana dolması yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg orta yağlı kıyma; 1 orta boy lahana; 1 kase dolma içi (ince bulgur ve aşlık karışımı) ya da ince bulgur; 4 orta boy kuru soğan; 3 kaşık domates salçası; 3 baş sarımsak; Tuz, karabiber, pul biber; Tereyağı ve sıvı yağ. Yapılışı: 1. Soğanları küp küp doğrayın. 2. Dolma içini ayıklayıp yıkayın, derin bir kaba koyun ve sıcak su ile biraz ıslatın. 3. Doğranan soğanları, kıymayı, baharatları ve salçayı ilave ederek iyice karıştırın ve yoğurun. 4. Lahanları dallarından ayırarak haşlayın ve soğutun. 5. Lahanların kalın dallarını ayırarak 2 santimlik şeritler halinde kesin. 6. Şeritlerin uç kısmına iç koyarak muska şeklinde sarın. 7. Tencereye dizin, aralarına soyulmuş sarımsak dişlerini koyun. 8. Üzerine tereyağı parçalarını koyun, biraz sıvı yağ gezdirin, 1 bardak sıcak su ilave ederek kısık ateşte 3-4 saatte pişirin (dolmanın suyu çektikçe azar azar sıcak su ilave edilir). Ayrıca, etli lahana dolması tarifi için Arda'nın Mutfağı'ndaki şu adımları da izleyebilirsiniz: 1. Lahananın dış yapraklarını ayıklayın. 2. Lahana yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. 3. Sarmanın içi için tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice harmanlayın. 4. Lahanaların orta damarlarını ayıklayın. 5. İç harç ile sarmaları doldurup sarın. 6. Tencerenin dibine lahanaların damarlı kısımlarını yerleştirin ve sardığınız sarmaları üzerine dizmeye başlayın. 7. Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine sos için olan malzemeleri karıştırıp dökün. 8. Sarmalar açılmasın diye üzerine tabak kapatın ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.