Buradasın
Kuzu külbasti nasıl yumuşak pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu külbastının yumuşak pişmesi için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Marine Etme: Etleri bir gün önceden zeytinyağı, tuz ve kekikle terbiye edip buzdolabında dinlendirmek, lezzetini artırır 3.
- Kızgın Tavada Pişirme: Etlerin mümkün olduğunca kızgın tavada sulandırılmadan kızartılması gerekir 3. Böylece etler yumuşak ve lezzetli olur 3.
- Döküm Tava Kullanımı: Döküm tava veya kalın tabanlı yapışmaz yüzeyli tava kullanmak, etin daha iyi pişmesini sağlar 1.
- Pişirme Süresi: Etleri 15 saniyede bir çevirerek toplam 4 dakika pişirmek idealdir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: