Buradasın
Kuzu külbastı nasıl marine edilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu külbastı marine etmek için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 4 adet kuzu külbastı (yaklaşık 1 cm kalınlığında kesilmiş) 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 4-5 diş sarımsak 1
- 1 tatlı kaşığı kekik 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı) 1
- 2 adet büyük boy domates 1
- 2 adet yeşil biber 1
- 1 adet limon (suyu) 1
- 1/2 çay bardağı et suyu (isteğe bağlı) 1
- 1/2 demet taze maydanoz (süslemek için) 1
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- Kuzu külbastı etlerini iyice yıkayın ve fazla yağlarını temizleyin 1.
- Etlerin üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pul biberi serpiştirerek iyice ovun 1.
- Sarımsakları ince dilimler halinde kesin ve etlerin üzerine ekleyin 1.
- Etleri bu şekilde en az 30 dakika, mümkünse 1-2 saat buzdolabında marine edin 1.
- Marine edilmiş etleri, önceden ısıtılmış tavaya alıp her iki tarafını da yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyin 1.
- Ateşi kısın ve etlerin her iki tarafını da 5-7 dakika pişirin 1.
- Domatesleri ve yeşil biberleri doğrayıp ayrı bir tavada pişirin, limon suyu ve et suyunu ekleyin 1.
- Sebzelerle birlikte birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve servis tabağına koyun 1.
- Üzerine ince kıyılmış taze maydanoz serperek sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: