Buradasın
Kuzu kapama en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu kapama en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 350 gr kemiksiz kuzu eti, 3 adet taze soğan, 1 su bardağı pirinç, 1 küçük boy kuru soğan, 50 gr tereyağı, 2 dal taze nane, 1 tutam karabiber 1.
- Hazırlanışı:
- Kuzu etlerini tencereye koyarak kıyılmış kuru soğan ile haşlayın ve içine bir tutam tuz atın 1.
- Tereyağında pirinçleri kavurun 1.
- Kavrulan pirinçleri tepsinin altına yayın 1.
- Üzerine soğanlı kuzu eti ve suyunu koyun, su etlerin hizasına gelmelidir 1.
- Yeterli gelmezse su ilavesi yapın 1.
- Kıyılmış taze soğan ve taze naneyi ekleyin, karabiberi ilave ederek fırına verin 1.
- 30 dakika kadar pişirin, piştikten sonra fırının içinde üstü kapalı olarak 20 dakika dinlendirin 1.
Alternatif bir tarif olarak, sebzeli kuzu kapama da yapabilirsiniz:
- Malzemeler: 500 gr arpacık soğanı, 1 bağ semizotu, 1 bağ pazı, 2 kg kemikli kuzu ön kol, karabiber, tuz, 4 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası 4.
- Hazırlanışı:
- Arpacık soğanlarını temizleyin ve semizotu ile pazıları doğrayın 4.
- Geniş bir kabın içinde etleri, pazı, semizotu, arpacık soğanı, karabiber, tuz, sarımsak, domates ve biber salçasını karıştırın ve güvece yerleştirin 4.
- Etlerin yağlarını malzemelerin üstüne koyun 4.
- Un, su ve tuz ile yaptığınız hamur ile güvecin ağzını kapatın 4.
- Fırında 3-3,5 saat pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: