Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu etinden mutancana yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuzu kol kuşbaşı 1;
- 12 adet arpacık soğan 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı un 1;
- 3 su bardağı sıcak su 1;
- yarım çay bardağı kuru üzüm 1;
- 5 adet kuru incir 1;
- 5 adet kuru erik 1;
- yarım çay bardağı çiğ badem 1;
- 1 yemek kaşığı sumak 1;
- 1 yemek kaşığı bal 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Isıttığınız tencereye tereyağını alın ve eritin 1.
- Zeytinyağını ve ardından etleri ekleyip iyice kavurun 1.
- Etlerin her tarafı renk alınca arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin 1.
- Etler suyunu çekince un ekleyin ve karıştırın 1.
- Unun kokusu çıkınca, suyu ekleyin ve tencerenin altını kısın 1.
- Kapağı kapalı bir halde pişirin 1.
- Sıcak suda bekletilmiş kuru üzümleri, erikleri, incirleri, bademleri, sumağı, balı ve tuzu ekleyin 1.
- Nazikçe karıştırın, kapağını kapatıp kısık ateşte 1-2 dakika daha pişmesini bekleyin ve altını kapatıp 15-25 dakika dinlenmeye bırakın 1.
Mutancana, sade bir pilavla servis edilebilir 1.
Mutancana tarifi, farklı kaynaklarda küçük değişikliklerle yer alabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: