Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu Sac Tava Tarifi:
Malzemeler:
- 1 kg kuzu eti 1
- 1 adet soğan 1
- 4 adet sivri biber 1
- 3 adet domates 1
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1
- Tuz, karabiber, kimyon 1
Hazırlanışı:
- Kuzu etini küçük küçük doğrayın 1.
- Geniş bir sac tavada zeytinyağını kızdırıp eti ekleyin ve sürekli karıştırarak suyunu salıp çekene ve yer yer kızarana kadar kavurun 1.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sürekli karıştırarak yumuşayana kadar kavurun 1.
- Küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun 1.
- Doğradığınız domatesleri ekleyip karıştırın 1.
- Kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin 1.
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın ve ateşten alın 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: