Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu ciğer sote yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gr kuzu ciğeri (sinirleri ve zarı temizlenmiş ve minik kuşbaşı doğranmış) 2;
- 2 orta boy kuru soğan (piyaz doğranmış) 2;
- 2 adet yeşil sivri biber (doğranmış) 2;
- 1 adet kapya biber (doğranmış) 2;
- 500 gr domates (kabukları soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış) 2;
- 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş kimyon 2;
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş toz karabiber 2;
- 1 çay kaşığı kuru kekik 2;
- 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 2;
- Tuz 2.
Yapılışı:
- Ciğeri yıkayınız ve suyunun ve fazla kanın süzülmesi için bir müddet tel süzgeç içinde bekletiniz 2.
- Sote tavasını harlı ateşte kızdırınız ve zeytinyağını ekleyiniz 2.
- Suyunu ve fazla kanını süzdürdüğünüz ciğeri tuzlayarak tavaya alınız ve iki-üç dakika kadar harlı ateşte mühürleyiniz 2.
- Soğanı ekleyiniz ve ateşi azaltarak soğanlarla ciğeri birlikte soğanlar ölene kadar soteleyiniz 2.
- Biberleri de tavaya ekleyiniz ve bir-iki dakika pişiriniz 2.
- Kuşbaşı doğranmış domatesi ekleyiniz ve domatesler suyunu bırakıp iyice yumuşayana kadar pişirdikten sonra baharatları ekleyiniz 2.
- İki dakika kadar daha baharatlarla birlikte pişirdikten sonra maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapınız 2.
Ayrıca, kuyruk yağı kullanarak kuzu ciğeri kavurma tarifi de mevcuttur 3:
- Ciğerin damarlarını ve zarını iyice temizleyip, kuşbaşı şeklinde doğrayın 3.
- Kuyruk yağı ve sıvıyağı tencereye alın 3. Kuyruk yağı eridikten sonra ciğer ilave edip kavurun 3.
- Renk alan ciğerlerin üzerine yemeklik doğranmış soğan ekleyip, soğan iyice yumuşayana dek kavurmaya devam edin 3.
- Tereyağı, salça, kıyılmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, kimyon ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın 3.
- 10-15 dakika dinlendirdikten sonra ocaktan alıp, sıcak servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: