• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Küşlemenin yumuşak olması için hayvanın neresinden alınır?

    • #Hayvancılık
    • #Deri
    • #Kuzu

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Küşlemenin yumuşak olması için kuzunun sırt bölgesinin ortasından, bel kemiğinin iki yanından elde edilir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. tr.wikipedia.org
        1
      2. ozmarmarakasap.com
        2
      3. organikasap.com
        3
      4. yemektekeyifvar.com
        4
      5. lezzet.com.tr
        5
    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Küşlemenin yumuşak olması için ne yapmalı?

    Küşlemenin yumuşak olması için marine etme işlemi önerilir. Ayrıca, küşleme doğal olarak yumuşak bir et olduğundan, fazladan terbiye edilmesine gerek yoktur. Küşlemenin ideal pişme derecesi ortadır.
    • #Yemek
    • #EtPişirme
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeTeknikleri
    • #EtYemekleri
    5 kaynak

    En iyi et hayvanın neresinden çıkar?

    En iyi et, hayvanın sırt kısmından kuyruk sokumuna kadar olan bölgeden çıkar. Özellikle bonfile, antrikot, kontrfile gibi etler bu kısımdan kesilir.
    • #Gıda
    • #Et
    • #Beslenme
    5 kaynak

    Küşleme nasıl yapılır?

    Küşleme yapmak için gerekli malzemeler: 600 gram bonfile (küşleme); 1/2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı bal; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Eti iri parçalar halinde kesin. 2. Derin bir kap içerisinde salça, yoğurt, zeytinyağı, bal, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. 3. Doğradığınız etleri kabın içine alın ve sosu her yerine gelecek şekilde yedirin. 4. Üzerini streçleyip en az 1 saat buzdolabında bekletin. 5. Tavada önce orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar arkalı önlü pişirin. 6. Sıcak sıcak servis edin.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #EtYemekleri
    5 kaynak

    Kuzu küşleme hayvanın neresi?

    Kuzu küşleme, kuzunun sırtının iç kısmında, omurilik etrafında bulunan ince ve uzun kısımdır.
    • #Gıda
    • #Et
    • #Kuzu
    • #Anatomi
    5 kaynak

    Küşlemede hangi et kullanılır?

    Küşleme yapımında kuzu bonfile eti kullanılır.
    • #Yemek
    • #Tarif
    • #EtYemekleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"80rs0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkuslemenin-yumusak-olmasi-icin-hayvanin-neresinden-alinir-2143152972%3Flr%3D213%26ncrnd%3D23036","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"3902739991753975039","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1753975096980320-16228902346615682447-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-200-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"80rsw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"80rs1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"80rsw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"80rs2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Küşlemenin yumuşak olması için **kuzunun sırt bölgesinin ortasından, bel kemiğinin iki yanından** elde edilir [```1```](https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BC%C5%9Fleme_kebab%C4%B1)[```4```](https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-ve-yasam/kusleme-nedir-nasil-yapilir).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BC%C5%9Fleme_kebab%C4%B1","title":"Küşleme Kebabı - Vikipedi","shownUrl":"https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BC%C5%9Fleme_kebab%C4%B1"},{"sourceId":2,"url":"https://ozmarmarakasap.com/kusleme-nedir/","title":"Küşleme Nedir? - Özmarmara Et ve Tavuk Mamülleri","shownUrl":"https://ozmarmarakasap.com/kusleme-nedir/"},{"sourceId":3,"url":"https://organikasap.com/blog/organikasap-kuzu-kusleme-ile-lezzetli-sofralar","title":"Organikasap Kuzu Küşleme ile Lezzetli Sofralar - Organikasap","shownUrl":"https://organikasap.com/blog/organikasap-kuzu-kusleme-ile-lezzetli-sofralar"},{"sourceId":4,"url":"https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-ve-yasam/kusleme-nedir-nasil-yapilir","title":"Küşleme Nedir, Nasıl Yapılır? | Yemekte Keyif Var","shownUrl":"https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-ve-yasam/kusleme-nedir-nasil-yapilir"},{"sourceId":5,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/ipuclariyla-kusleme-pisirme-yontemleri","title":"İpuçlarıyla Küşleme Pişirme Yöntemleri","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/ipuclariyla-kusleme-pisirme-yontemleri"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Küşlemenin yumuşak olması için hayvanın neresinden alınır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/hayvancilik","text":"#Hayvancılık"},{"href":"/yacevap/t/deri","text":"#Deri"},{"href":"/yacevap/t/kuzu","text":"#Kuzu"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":-1,"url":"/search?text=K%C3%BC%C5%9Flemenin+yumu%C5%9Fak+olmas%C4%B1+i%C3%A7in+hayvan%C4%B1n+neresinden+al%C4%B1n%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"3902739991753975039","reqid":"1753975096980320-16228902346615682447-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-200-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1753975096980320-16228902346615682447-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-200-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"80rsw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"80rs3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://masterchefhasanulusoy.blogspot.com/2020/04/kusleme.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ozmarmarakasap.com/kusleme-nedir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kusleme/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkascihaberleri.com/HaberDetay/74095/Geleneksel-Turk-mutfaginda-Kusle-me-Nedir--Nasil-Yapilir--Nasil-Pisirilir-.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaktarifleri.com.tr/kuzu-kusleme-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kuslemenin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali-1294579487","header":"Küşlemenin yumuşak olması için ne yapmalı?","teaser":"Küşlemenin yumuşak olması için marine etme işlemi önerilir. Ayrıca, küşleme doğal olarak yumuşak bir et olduğundan, fazladan terbiye edilmesine gerek yoktur. Küşlemenin ideal pişme derecesi ortadır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/etpisirme","text":"#EtPişirme"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeteknikleri","text":"#PişirmeTeknikleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.foodelphi.com/hayvanin-neresinden-ne-elde-edilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.facebook.com/ZiraatMuhendisleriToplaniyor/posts/hayvan%C4%B1n-neresinden-ne-elde-edilirbiftekhayvan%C4%B1n-diz-ekleminin-%C3%BCst-k%C4%B1sm%C4%B1d%C4%B1r-alt-/950123305123427/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/koyun-ve-dana-eti-haritalari-et-bolgeleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/123419/en-iyi-et-hayvanin-neresidir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.rumma.org/puf-noktalari/etin-bolumleri.html/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/en-iyi-et-hayvanin-neresinden-cikar-534068652","header":"En iyi et hayvanın neresinden çıkar?","teaser":"En iyi et, hayvanın sırt kısmından kuyruk sokumuna kadar olan bölgeden çıkar. Özellikle bonfile, antrikot, kontrfile gibi etler bu kısımdan kesilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/beslenme","text":"#Beslenme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kusleme/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unzilesefkebap.com/post/kusleme-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/kusleme?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/kusleme-nedir-geleneksel-turk-mutfaginin-lezzetli-et-yemegi-rehberi-89440?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kusleme-nasil-yapilir-583893160","header":"Küşleme nasıl yapılır?","teaser":"Küşleme yapmak için gerekli malzemeler: 600 gram bonfile (küşleme); 1/2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı yoğurt; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı bal; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Eti iri parçalar halinde kesin. 2. Derin bir kap içerisinde salça, yoğurt, zeytinyağı, bal, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. 3. Doğradığınız etleri kabın içine alın ve sosu her yerine gelecek şekilde yedirin. 4. Üzerini streçleyip en az 1 saat buzdolabında bekletin. 5. Tavada önce orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar arkalı önlü pişirin. 6. Sıcak sıcak servis edin.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mimuu.com/kuzunun-en-guzel-yeri-neresidir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/kuzu-kusleme-hayvanin-neresi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/sozluk/kusleme/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-ve-yasam/kusleme-nedir-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/kusleme-nedir-neyden-yapilir-kusleme-hayvanin-neresi-htka-3594633?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga/q/kuzu-kusleme-hayvanin-neresi-596465788","header":"Kuzu küşleme hayvanın neresi?","teaser":"Kuzu küşleme, kuzunun sırtının iç kısmında, omurilik etrafında bulunan ince ve uzun kısımdır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"},{"href":"/yacevap/t/kuzu","text":"#Kuzu"},{"href":"/yacevap/t/anatomi","text":"#Anatomi"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/kusleme?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/kusleme?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kofteciyusuf.com/medya-merkezi/blog/hesapli-kasap-cig-urunler-hangi-et-hangi-yemekle?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/tarifler/yemek-tarifleri/kusleme-kebap?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/et-pisirme-sirlari/en-yumusak-et-hangisidir.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kuslemede-hangi-et-kullanilir-1746103650","header":"Küşlemede hangi et kullanılır?","teaser":"Küşleme yapımında kuzu bonfile eti kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"#Tarif"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"#EtYemekleri"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"80rsw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"80rs4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"80rsw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"80rs5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"80rsw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}