Kuşbaşılı pide hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
- 250 gram kuşbaşı et 1;
- 1 adet orta boy soğan 1;
- 1 adet yeşil biber 1;
- 1 adet domates 1;
- 2 su bardağı un 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 1/2 su bardağı su 1;
- 1/4 su bardağı zeytinyağı 1;
- isteğe bağlı olarak tuz, karabiber ve pul biber 1.
Yapılışı:
- Hamur için un, su, maya, tuz ve şekeri karıştırarak yoğurun 1.
- Hamuru 1 saat boyunca üzerini örtüp mayalanmaya bırakın 1.
- Kuşbaşı etleri bir tavada sıvı yağ ile kavurun 1.
- Soğan, biber ve domatesi doğrayarak etin içine ekleyin ve birlikte pişirin 1.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırarak açın ve yuvarlak pideden şekil verin 1.
- Pide hamurunun ortasına et karışımını yerleştirin ve kenarlarını kapatın 1.
- Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pideleri altın rengini alana kadar pişirin 1.
- Pidelerin üzerini isteğe bağlı olarak yoğurt ve pul biber ile servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: