Buradasın
Kuşbaşı etten pide nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuşbaşı etli pide yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı et 1;
- 3 su bardağı un 1;
- 1 paket instant maya 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı şeker 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 2 adet soğan 1;
- 2 adet domates 1;
- 1 adet yeşil biber 1;
- Karabiber ve pul biber (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Un, tuz, şeker ve instant mayayı geniş bir kapta karıştırın 1.
- Ilık suyu ve sıvı yağı ekleyerek yoğurun 1. Hamur, yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulmalıdır 1.
- Hamuru, üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlendirin 1.
- Soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Ardından küp doğranmış kuşbaşı eti ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin 1.
- Daha sonra doğranmış domates ve biberleri ekleyin 1. İsteğe bağlı olarak karabiber ve pul biber ilave edebilirsiniz 1.
- Harcı birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın 1.
- Dinlenen hamuru unlu bir yüzeyde 6 eşit parçaya bölün 1.
- Her bir parçayı merdane ile açarak ince bir pide şekli verin 1.
- Açtığınız hamurun ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarlarını kapatın 1.
- Pideleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, pidelerin üzeri altın rengini alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin 1.
Servis önerisi: Sıcak olarak yoğurt, turşu veya salata ile sunulması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: