Buradasın
Kuşbaşı etten pide nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuşbaşı etten pide yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, yarım paket maya, 5,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker 1.
- İç harcı için: 500 gram kuşbaşı dana eti, 1 soğan, 2 domates, 2 yeşil biber, 1 tatlı kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuz, çeyrek çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı toz biber 1.
- Üzeri için: 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1.
Yapılışı:
- Hamur hazırlığı: Sıvı malzemeler ve maya ile aktive edin, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyin ve mayalanması için dinlendirin 1.
- İç harç hazırlığı: Eti tencereye koyup az su ekleyerek ön pişirme yapın, pişen etleri bir kaba alın 1. Üzerine doğranmış sebzeler, baharatlar ve yağı ekleyip harmanlayın 1.
- Pide şekillendirme: Hamurdan mandalinadan küçük parçalar koparın, merdane ile uzunlamasına açın 1. Harcı yerleştirin ve kenarlardan içe doğru kapatın 1.
- Pişirme: Üzerlerine kaşar peyniri rendeleyip 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: