Kuşbaşı etten pide yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, yarım paket maya, 5,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker. İç harcı için: 500 gram kuşbaşı dana eti, 1 soğan, 2 domates, 2 yeşil biber, 1 tatlı kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuz, çeyrek çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı toz biber. Üzeri için: 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri. Yapılışı: 1. Hamur hazırlığı: Sıvı malzemeler ve maya ile aktive edin, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyin ve mayalanması için dinlendirin. 2. İç harç hazırlığı: Eti tencereye koyup az su ekleyerek ön pişirme yapın, pişen etleri bir kaba alın. 3. Pide şekillendirme: Hamurdan mandalinadan küçük parçalar koparın, merdane ile uzunlamasına açın. 4. Pişirme: Üzerlerine kaşar peyniri rendeleyip 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Alternatif tarifler için lezzet.com.tr ve nefisyemektarifleri.com siteleri ziyaret edilebilir.