• Buradasın

    Kuşbaşili pide hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuşbaşılı pide, Türkiye'nin Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerine aittir 4.
    Özellikle Rize yöresinde yapılan kuşbaşılı pide, günlük ve yerli besicilerin özel etleriyle hazırlanır 5. Ayrıca, Maraş usulü cıvıklı kuşbaşılı pide de bilinmektedir 2.
    Türkiye'nin hemen her ilinde pide salonlarında, taş fırınlarda veya kebapçılarda kuşbaşılı pide bulunabilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pide çeşitleri nelerdir?

    Türkiye'de bazı yöresel pide çeşitleri: Bafra Pidesi (Samsun). Sürmene Pidesi (Trabzon). Kır Pidesi (Kastamonu). Yenipazar Pidesi (Aydın). Develi Cıvıklısı (Kayseri). Cantık (Bursa). Şerbetli Pide (Aksaray). Tavas Pidesi (Denizli). Ayrıca, Trabzon yağlı pide, Nazilli pidesi, Gökçeada cicirya pidesi ve Konya bıçak arası pidesi gibi farklı yörelere ait pide çeşitleri de bulunmaktadır.

    Kuşbaşı etle hangi pideler yapılır?

    Kuşbaşı etle yapılan bazı pide çeşitleri: Kuşbaşılı pide. Kuşbaşı etli pide. Kuşbaşı etli ve peynirli pide. Ayrıca, kuşbaşılı kaşarlı pide de yaygın bir tariftir.

    Kuşbaşılı pide içinde ne var?

    Kuşbaşılı pide içinde bulunan malzemeler: İç harcı için: dana kuşbaşı et; soğan; domates; yeşil biber; salça; tuz, karabiber, toz biber gibi baharatlar. Üzeri için: rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı). Hamur için: un; ılık su ve süt; maya, tuz, şeker.