Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kurutulmuş isli et yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Domatesleri ince ince kıyın 12.
- Folyo kağıdına kıydığınız domatesleri döşeyin 12.
- Üzerine isli et, 1 tutam maydanozu ekleyin 12.
- Zeytinyağını malzemenin üzerinde gezdirin, karabiberi ekledikten sonra folyoyu hava almayacak şekilde kapatın 12.
- Izgarada pişirin 12.
- Yaklaşık 15 dakika sonra yemeğiniz servise hazır 12.
Ayrıca, kuru et (isli et) yapımında genel olarak şu adımlar takip edilir:
- Et hazırlığı: Taze et yıkanır ve kurulanır, ardından cinsine göre kesilir 3.
- Tuzlama: Etin her iki tarafı da doğal kaya tuzu ile kaplanır ve antibakteriyel ortamda 7-10 gün bekletilir 3.
- Kurutma: Tuzlanmış etler, meşe ve gürgen odununun isi ile kurutulan özel bir odaya asılır ve ortamın sıcaklığı 20°-50° arasında ayarlanır 3.
- Saklama: Kuru etler, hava geçirmez kaplarda veya vakumlu torbalarda serin ve kuru bir yerde saklanır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: