Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İsli et baharatı, genellikle marine etme aşamasında kullanılır 24. İşte isli et baharatı kullanım adımları:
- Eti Temizleme: Eti sirkeli su karışımıyla temizleyin ve 5 dakika bekletin 24.
- Tuzlama: Eti kaya tuzu ile her yerini kaplayacak şekilde kaplayın ve buzdolabında 1 gün bekletin 24. Bu sürede et suyunu salacak 4.
- Kurutma: Suyu akıtıp üzerindeki tuzu temizleyin ve eti güzelce kurulayın 4. Tekrar tuzlayın 4.
- Baharatlama: Baharat karışımını hazırlayın (tane karabiber, sarımsak tozu, toz kırmızı biber, kimyon, isteğe bağlı olarak kişniş) ve etin her yerini bu karışımla kaplayın 24.
- Sarma ve Tütsüleme: Eti yağlı kağıt ile rulo şeklinde sarın, streç filmle 3 kat sarın ve hava almasını sağlamak için birkaç noktadan delin 24. Buzdolabının rafına asarak en az 1 hafta bekletin 24. Arzuya göre tütsüleme yapabilirsiniz 24.
Pişirme aşamasında, tütsülenmiş lezzet için tütsü baharatı da kullanabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: